Αφαλάτωση devs May 18, 2022
Ναυτιλία > Αφαλάτωση

ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

Αφαλάτωση ονομάζουμε την διεργασία του αποχωρισμού των αλάτων κυρίως από αλατούχα ύδατα και γενικά από υδατικά διαλύματα με διαλυμένα άλατα.
Για την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού, η MET Aqua water technology systems διαθέτει συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, πλήρως αυτοματοποιημένης λειτουργίας, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη επιτήρηση. Τα συστήματα αυτά χάρη στην σχεδίασή τους προσφέρουν υψηλό βαθμό ασφαλείας, έγκαιρη προειδοποίηση για πιθανή βλάβη κι έχουν χαμηλό κόστος λειτουργίας. Οι μεγάλης απόδοσης μεμβράνες αφαλάτωσης έχουν υψηλή ανθεκτικότητα. Παράγουν νερό γενικής χρήσης από αφαλάτωση θάλασσας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα ή πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, για οποιοδήποτε τύπο σκάφους (κρουαζιερόπλοιο, γιώτ, μικρά σκάφη κ.λπ.). Στα ανωτέρω πλεονεκτήματα προστίθεται και η συνεχής λειτουργία των συστημάτων, χωρίς να απαιτείται η συχνή παύση για τον καθαρισμό τους.

Η προεπεξεργασία της απολύμανσης του θαλάσσιου νερού με υπεριώδεις ακτινοβολίες είναι ζωτικής σημασίας και έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Πρωτίστως θα αποφευχθεί η μόλυνση από τους μικροβιακούς μικροοργανισμούς. ‘Επειτα, θα διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η σταθερή λειτουργία του συστήματος αφαλάτωσης – αντίστροφης ώσμωσης, του οποίου οι μεμβράνες όντας το κλειδί για την σωστή λειτουργία του, θα πρέπει να αντικατασταθούν σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η μέση διάρκεια ζωής μίας μεμβράνης είναι περίπου 5 χρόνια. Στην περίπτωση που καθυστερήσει η αλλαγή τους υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης του νερού από τους μικροβιακούς μικροοργανισμούς.
Η απολύμανση με το σύστημα της υπεριώδους ακτινοβολίας προστατεύει από τον κίνδυνο αυτό, εξασφαλίζοντας την καθαρότητα και την διαύγεια του πόσιμου νερού.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Η MET Aqua water technology systems, για να διασφαλίσει την εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου νερού, αλλά και για να μειωθεί στο ελάχιστο ο απαιτούμενος χώρος για την εγκατάσταση, κάνει την μελέτη βάσει δειγματοληψίας και μετρήσεων με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό πολυετούς εμπειρίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Max Magnetic Eco Water Treatment

Επίσης, για την οξείδωση που δημιουργείται στο σύστημα των σωληνώσεων του δικτύου και την εξάλειψη των επικαθήσεων των αλάτων, η εταιρεία μας διαθέτει την προηγμένης τεχνολογίας συσκευή Max Magnetic Eco water solution. Η σύγχρονη αυτή συσκευή δίνει την οριστική λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης.

Για περισσότερες & αναλυτικές πληροφορίες ενημερωθείτε από το website του συστήματος με τον παρακάτω σύνδεσμο.
Διαθέτουμε ιδιόκτητο χημικό εργαστήριο για τις απαραίτητες αναλύσεις δειγμάτων νερού πριν από κάθε μελέτη και πρόταση εφαρμογής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες.

cargo_ship